ENERJİ MÜHENDİSLİĞİ DERS KAYIT DUYURUSU

Enerji Mühendisliği Yüksek Lisans Programına yeni başlayacak öğrencilerin danışmanı tez danışmanlarını belirleyinceye kadar ABD Başkanı Prof.Dr. Gülden Gökçen Akkurt’tur. Kayıt için lütfen ABD Başkanı ile iletişim kurunuz (Ofis No: 127, Tel: 7506721).

BİLİMSEL HAZIRLIK OKUYACAK ÖĞRENCİLER İÇİN
(Lütfen ABD Başkanı’nı kayıt tarihlerinde ziyaret ediniz):

1. Aşağıdaki tabloda bulunan Bilimsel Hazırlık derslerini lütfen inceleyiniz.
  2. Lisans eğitiminiz sırasında bu listeden almış olduğunuz dersler var mı?
  3. Var ise ders içeriklerini temin ediniz.
  4. Ders içeriklerini tabloda kodları verilen derslerin Bölüm Sayfalarına giderek karşılaştırınız (ME-Makina Mühendisliği, CHE-Kimya Mühendisliği).
  5. Eğer içerik çoğunlukla uygun ise ABD Başkanına ders içerikleri ve transkiptinizi iletiniz.
  6. ABD Başkanı, bu dersleri veren Öğretim Üyeleri’ne ders içeriklerini iletecektir.
  7. İlgili Öğretim Üyeleri, muaf olunup olunamayacağı bilgisini ABD Başkanına iletecektir.
  8. Bilimsel Hazırlık formu öğrenci ile birlikte doldurulacaktır.
  9. Ders kaydı öncesi yukarıdaki hazırlıkların yapılması gerekmektedir.
  10. Bilimsel Hazırlık öğrencileri, ders yoğunlukları gözetilerek Yüksek Lisans Programı’ndan ders alabilirler.

Bilimsel Hazırlık Dersleri

Kodu Ders Adı Kredisi
MATH 255 Diferensiyel Denklemler (4-0) 4
CHE 210 / ME 343 Mühendislikte Sayısal Yöntemler / Mühendislikte Sayısal Yöntemler (3-2) 4 / (3-0) 3
CHE 220 / ME 206 Termodinamik I / Termodinamik I (3-0) 3 / (3-0) 3
ME 303 Akışkanlar Mekaniği II (3-0) 3
CHE 311 / ME 340 Isı ve Kütle Transferi / Isı Transferi (4-0) 4 / (4-0) 4
CHE 222 / ME 202 Akışkanlar Mekaniği / Akışkanlar Mekaniği I (4-0) 4 / (3-0) 3

BİLİMSEL HAZIRLIK OKUMAYACAK ÖĞRENCİLER İÇİN:

1. 2017/18 Bahar Yarıyılı’nda İYTE Lisansüstü Programlarda Açılacak Ders Listesi için: http://mfbe.iyte.edu.tr/acilacak-dersler/
  2. Tez danışmanınız belirlendi ise (1. Dönemin sonunda belirlenmeli) ders kaydı için lütfen danışmanınız ile iletişime geçiniz.
  3. Tez danışmanınız belirlenmemiş ise lütfen ABD Başkanı ile iletişim kurunuz.